Páginas

Kurdid ja sunniidid

Peale pikka töö-ööd kobisime oma meeldiva kollektiiviga kuuekesi taksosse ja hakkasime kodu poole sõitma. Margot oli peale tööd mingi kliendiga vist B-52sid teinud ja tal oli tuju eriti lõbus. Rääkis mingitest oma eksmeestest, kes olid mõrvarid. Kui ma imestunud häälega küsisin, et mõrvarid, siis vastas, et jah et ta eks mees istus vangis raskete kehavigastuste tekitamise eest ja et ta ei julgenud temaga väljaski käija, et läks alati löömaks ära. Ja siis hakkas veel rääkima, et kuidas ta selle mehega oli mingi aastavahetus Slovakkias olnud ja oli ärganud mingi müdina peale ja tuli välja, et ta eks mees andis ta onule lõuga või midagi sellist. Ja püüdis siis seletada, et milles see probleem oli.
Margot: Aga no me olime kurtidega reisil. Ja siis üks kurt oli teise kurdiga kellega ta ei pidanud olema ja siis läksid kurdid omavahel tülli ja siis eksmees läks kaitsma.
Tarmo: Kas te olite ikka Kurdide või hoopis Sunniididega reisil?
Hele naer... Kuigi me Tarmoga olime vist ainsad, kes naersid, sest teised ei paistnud teadvat, kes on Kurdid. (Kes veel ei tea, siis guugeldage ja esimene link viskab kohe vikipeedia lehe lahti). Igatahes jah Margoti jutt mõrvaritest eksmeestest ja kurtidest oli juba niigi ulme ja naljakas ja siis suutis Tarmo ikka ära panna.
Ja üldse oli täna suht mõnus töö-öö. Rahvast oli mitte väga palju ja selline tsill oli. Aint, et mina ei tea, mida need mehed seal vetsus teevad, et seal niimoodi haiseb koguaeg. Lasevad vastu seina? Kaarel seletas, et seal on vabandage väljenduse pärast "kusevann", mida ummistatakse. Ja nii oli ka täna. Mingi aeg jooksis meeste vetsust lihtsalt uriini ja vee segu mööda põrandat välja ja kõik tatsusid rõõmsalt sees.
Aa ja siis veel üks huvitav seik töö elust. Meil on üks naisadministraator Loore, kes on ukse peal ja kontrollib dokumente ja käekotte. Laupäeval teda tööl ei olnud ja kuna turvasid oli vähe, siis pandi Mann uksele seda tööd tegema. Päeva lõpus, kui uksed kinni pannakse, siis käib Loore ka naiste vetsu läbi, et ega keegi sinna pole magama jäänud või miskit. Mann ei tulnud selle peale, et tema peab seda tegema ja arvas, et kuna jõhvikad käivad sealt nagunii klaase koristamas, siis nad näevad, kui keegi sinna on jäänud. Klubi koristati ära ja pandi kinni ja kõik läksid oma koju. Ja mingi aja pärast hakkas klubi valvesüsteem tööle. Skarabeus lendas kohale ja tuli välja, et mingi tsikk oli jäänud naiste vetsu ja tuias klubis ringi. Ilmselt ta oli siis mingi aeg vetsus maganud ja oli hiljem alles ärganud. Täitsa ulme ikka. Mis tunne võib olla, kui lähed klubis vetsu korraks ja silm vajub kinni ja järgmine hetk ärkad ülesse ja klubi on pime ja kinni. Aga neiu olevat suht purjus ikka olnud ja ei olnud vist hästi arugi saanud. Huumor igatahes.

Aa. Ja üks vahejuhtum oli veel tänases päevas. Käisin päeval raamatukogus. Peale seda korjasin Cätlyni peale ja siis Vaksali tänavalt ema. Emal läks plaanitust veits kauem. Jätsin auto seisma ja kuulasime Cätlyiniga mussi. Mingi 10-15 mintsa. Ema astus välja ja ma keerasin võtit, et autot käima panna, mispeale ei teind auto mitte mingit häält ja tuled armatuuril olid hägused ja kustus. No seda jama ma tean küll. Muidugi oli aku tühi. Kes veel ei tea, siis eelmine talv see aku mul juba jukerdas. Ilmselt ta sai mul selle rollerivenna matsust mingi paugu ja midagi läks paigast ära. Aga vahepeal oli suvi jne ja nüüd viimasel ajal olen tähele pannud, et jälle on hakanud kehvemini käivituma ja maru nõrk on aku. Ja siis kui täna kiire, pidi tema tühjaks saama. Ja makk mängis mingi 15 mintsa aint. Vanasti võis makk terve päev käija ja ei juhtunud midagi. Esimese asjana helistasin kohe vennale. Venna ütles, et Marge on juuksuris ja ta hoiab üksinda lapsi ja enne 45 mintsa ei jõua kindlasti kohale. Hakkasin siis peas läbi võtma inimesi, kellele võiks helistada. Ja nagu ei olnduki väga palju variante. Kes on kus ära ja kellel muu häda jne. Helistasin siis turvapoiss Pakule. Küsisin mis teeb. Paku vastas, et korvpalli vaatab. Siis juba ise mõtlesin, et no siis ta nagunii ei viitsi tulla. Lubas Laurilt uurida, et kas ta patrullib. Ei patrullinud. Ja siis Paku, hea poiss nagu ta on, tuli linna teisest otsast ise kohale. Viskasime mu krokodillid peale aga need on ka mul mingid pool vigased. Muidugi oli sellel ajal ka mõnus korralik vihmasadu ja märg ja külm. Lõpuks tuli veel teine turvapoiss Mart ka kohale ja sai tema käest korralikud krokodillid ja läks auto ilusti käima. Jess. Nüüd peaks palgapäeval Pakule mõne õlle välja tegema, et viitsis soojast toast ja teleka eest end välja ajada. Aga no nii kui isa nüüd Rootsist tagasi tuleb, vean ta ise kasvõi käe otsas aku poodi ja olgu uus olla. Muidu ei saa enam kuskil käia selle autoga. Pärast veel mõtlesin, et eriti hea oleks olnud, kui see asi oleks juhtunud eile, kui ma surnuaias üksinda käisin. Oleks passinud tühja akuga üksi pimedas surnuaias. Kuigi mulle surnuaiad isegi meeldivad, siis pimedas ja üksi seal olles ja kui ei tea veel millal sealt metsa seest minema saad, siis oleks küll päris creepy olnud. Aga no õnneks läks täna niigi hästi.


XOXX

0 arvamust: