Páginas

28.juuni - 4.juuli

Neljas nädal: 28.juuni - 4.juuli

28.juunil tulime Mikuga ta maalt tagasi. Käisime veel Roiult ka läbi ja tõime ta ema linna. Pool 3 pidin arsti juurde minema vereanalüüsi tegema. Seejärel läksime linnas sööma ja siis tõttasime Tartu Ülikooli pabereid viima. Ja siis tuli päevanael - läksime Mikuga juuksurisse, et juuksed ära lõigata või no pigem maha ajada. Alguses olid umbes 3-4 mm pikkused juuksed harjumatud, aga mõne aja pärast oli juba täitsa äge :D

29. juunil sõitsin kella 10se bussiga Tallinnasse, et Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli eesti keele testi minna tegema. Test hakkas kell 2 ja ma jõudsin Tallinnasse juba pool 1. Käisin siis poes ja asusin seda kooli otsima. Õnneks sain bussijaamast otsebussiga sinna. Jõudsin umbes 45 minutit enne sinna. Pidasin maha väikese lõuna ja hakkasin siis ootama, millal testile lastakse. Testi tegemiseks kulus umbes 15 minutit ja suht nõme oli ainult selleks ekstra Tallinnasse sõita. Test oli nii lihtne, et ma ei uskunud oma silmi. Arvasin, et ehk on kuskil mingi konks vms. Sain 80-st punktist 77. Tegelikult oleks pidanud rohkem saama ja ei kujutagi ette, kus ma võssa panin. See selleks, vähemalt sain 10 punkti skaalas omale juurde 9,625 punkti ja see võrdlemisi hästi saadud. Nüüd on veel jäänud vestlus, mis toimub 12.juulil ja siis on selgunud, kas saan farmaatsiat õppima või mitte. Test tehtud, asusin tagasi Tartu poole teele. Jõudsin kella kolmesele bussile ja Tartusse jõudes oli Liisa mul juba vastas, et jalgsi koos koju kõndida.

30.juunil oli mul ninaoperatsioon. Kohal pidin olema kell 8 hommikul ja operatsioonisaalist väljusin umbes 10 ajal. Eelnevad protseduurid ja niisama ootamine võtsid suurema osa ajast. Operatsioon ise kestis vast 15-20 minutit. Kogu protseduur oli võrdlemisi ebamugav, aga õnneks ei tundnud ma midagi peale kärsalõhna (operatsioon tehti laseriga). Palatis pidin lebama külili ja ninas olid vatitropid, mida ise lekkimise korral vahetama pidin. Hommikust saati oli minuga kaasas ema, et üksida seal passima ei peaks ja hiljem tulid mind vaatama ka Liisa, Mikk ja isa. Mikk istuski minuga seal tükk aeg ja siis läks ka tema teistega koju. Vahepeal sain söögiks mingit körti, muidu oleks kõht ikka väga tühjaks läinud. Kella 4 ajal vaatas arst mind üle ja lubas kodusele ravile. Vedas, et ööseks sinna ei pidanud jääma, seal oleks ikka maru igav olnud. Õhtu otsa vedelesin voodis tropid ninas. Aa..ja enne jäi mainimata, et nina oli ikka kaks korda suurem kui muidu. Nina meenutas kergelt kartulit :D

1. - 2. juuli olin ma peamiselt voodirežiimil. Nuuskasin nina ja vedelesin voodis. Korra käisime Mikuga poes. Sellel ajal olid siin supersoojad ilmad ka muidugi, aga kahjuks ei tohi ma 2 nädalat peale operatsiooni päevitada, saunas käia, füüsilisi pingutusi teha ega juua/süüa midagi kuuma. Nii et ma pole see suvi veel randa jõudnudki.

3.juulil oli Miku kaitseväkke saatmise pidu, millest Merka ka juba natukene kirjutas. Päev mööduski ettevalmistusi tehes. Mina ja Mikk läksime peopaika kella 6ks, et teha vastavad ettevalmistused. Külalised pidid saabuma kell 7, kuid õigeks ajaks olid kohal ainult Lees, Toomas ja Merka. Tasapisi hakkasid kõik laekuma ja kogu seltskond oli koos umbes kella 9ks. Pidu oli nagu pidu ikka. Sai söödud, joodud, mänge mängitud ja mõned käisid isegi saunas. Pidu kestis umbes 3ni ja ma sain magama pool 5. Olin selle õhtu kainekas :)

4.juulil läksime (mina, ema ja isa) Roiule Mikku veel kord ära saatma, seekord Miku sugulaste seltskonnaga. Minu õde ja vend koos oma kaaslastega otsustasid selle asemel hoopis Võrru päevitama minna. No mis seal siis ikka. Ka seal sai söödud ja joodud ning niisama juttu puhutud. Miku vend grillis liha ja vortsikesi, see oli nagu väike grillpidu. Mikk demonstreeris teistele ka eelmisel päeval saadud kingitusi. Koosviibimine oli väga mõnus, kuid meid ootas ees juba järgmine üritus. Nimelt läksime vanatädi sünnipäevale. Ta sai 87-aastaseks, uskumatu või mis? Ka seal sai jälle söödud ja joodud ning sugulaste seltkonnas juttu puhutud. Koju jõudsime umbes kella 8 ajal. Siis läksime Mikuga veel linna kõndima ja siis juba tema juurde asju pakkima.

Vaid mõnest päevast on veel kirjutada jäänud :)

Lilian

3 arvamust:

Eveli

Lahe-lahe :)
Mis huvitavaid kinke siis Mikk sai? Merka postitusest tekkis juba huvi :)

Lilian

Need asjad tulid praegu meelde:
Kalashnikovi (kirjutatakse vist kuidagi nii) viina;
porno ajakirja;
mingi jõumehe ajakirja;
libresse´d (tuleb jalanõu sisse panna, siis ei higista jalad nii palju, või no imab selle sisse);
igasugu kaitseväe asju - sääsevõrk, müts, erinevad pagunid, see värv, millega nägu saab mökerdada ja 2 NATO toidupakki.
Ilmselt läks mul veel nipet-näpet meelest ära :D

Eveli

Mnjaa, kõik eluks vajalik kraam :P